Streep door plan voor nieuwe woning Renkums beekdal

schuur, hartensweg 7, renkum
Schuur op de locatie waar de nieuwbouwwoning was gepland.

De gemeenteraad van Renkum gaat niet akkoord met de bouw van een nieuwe woning in het Renkumse beekdal. De eigenaar van het perceel wilde in plaats van een paardenstal een woning bouwen.

Het Renkumse beekdal is een natuurgebied waar in het begin van deze eeuw onder meer een papierfabriek en een rubberverwerkend bedrijf plaats maakten voor de natuur. Omdat deze herinrichting veel geld kostte, zijn bij gebrek aan nog meer geld enkele huizen en schuren in het beekdal toen niet teruggegeven aan de natuur.

De eigenaar van de paardenstal heeft bij de gemeente een aanvraag ingediend om in plaats van de de stalling een duurzame woning te bouwen dat past in het landschap. In de gemeenteraad van Renkum leverde dit veel discussie op. Een nipte meerderheid stemde tegen het plan.

Wandeltip

De wandeling ‘Bedrijventerrein ingeruimd voor nieuwe natuur’ loopt door het Renkums beekdal. Dit is wandeling 25 in de wandelgids Verrassende Veluwe.

Meer nieuws over de Veluwe

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

w
Scroll naar top

Je winkelwagen

Winkelwagen is leeg

Subtotaal
€0.00
Transportkosten
Gratis
BTW
€0.00
Totaal
€0.00
0