Servicepagina Verrassende Veluwe

Dit is een servicepagina voor gebruikers van de wandelgids Verrassende Veluwe. Kies een van de tabbladen hierboven voor informatie over:
– gps-bestanden
– handleiding voor de app Topo GPS
– routewijzigingen 

Via deze pagina kun je gpx-bestanden downloaden. Dit zijn bestanden voor gps-apparaten. Je kunt deze bestanden ook gebruiken op je smartphone. Met een app als ‘Topo GPS’ krijg je de route op een topografische kaart in beeld (mits je de kaart van Nederland hebt aangekocht). Een handleiding voor Topo GPS vind je op een ander tabblad.

Installatie van gpx-bestanden: 
Kies een van de onderstaande gpx-bestanden. Klik met je rechtermuisknop en kies de optie ‘Opslaan als’ of ‘Save as’. Het bestand wordt dan gedownload naar je computer. Verzend dan via een kabel of op een andere wijze het gpx-bestand naar je GPS-apparaat of smartphone.

GPX-bestanden 

Prachtige Veluwe
1. Pieken en dalen 
2. Serengeti van de Veluwe 
3. Langs lintvormige stuifduinen 
4. Resten van gesmolten ijskernen 

Vroege bewoners van de Veluwe 
5. Landschap vol grafheuvels
6. Marcheren langs militair marskamp
7. Raatakkers met oeroude waterbron
8. Dansende bomen in een malebos

De industriële Veluwe 
9. Ruhrgebied van Nederland 
10. Stuivende zandvlaktes
11. Sprengen en beken
12. Bakermat van papierindustrie

De machtige Veluwe
13. Koninklijk wandelen door paleispark
14. Majestueuze bomen bij Middachten
15. Kastelen van de hertogen van Gelre

De chique Veluwe
16. Chique landhuizen en landgoederen
17. Nieuwe impuls voor oud landgoed
18. Schildersdorp Nunspeet (nog niet beschikbaar)
19a. Nationaal park van internationale allure (buiten bronstperiode)
19b. Nationaal park van internationale allure (tijdens bronstperiode)

 

De militaire Veluwe
20. Garnizoensstad Ede
21. Grootste Duitse vliegveld in Nederland
22. Venster op militair verleden

De vernieuwde Veluwe
23. Veluwse piramiden en waterwerken
24. Over snelweg en schelmseweg
25. Bedrijventerrein ingeruimd voor nieuwe natuur

Bundel met 25 wandelroutes (nog niet beschikbaar)

 

De routes in de wandelgids Verrassende Veluwe zijn op topografische kaarten ingetekend. We hebben er bewust ervoor gekozen deze niet uit te schrijven. In bijvoorbeeld bossen – met kleine paadjes – is de kans op het missen van een pad groot.
Voor het volgen van de wandelingen zijn op deze website bij het tabblad GPS-bestanden zogenoemde gpx-bestanden aan. Deze kunnen worden gedownload en worden gebruikt in een smartphone of gps-apparaat.

Een goede combinatie vormt deze gpx-bestanden met de app Topo-GPS. Daarmee wordt de route afgebeeld op een topografische kaart. Ook is te zien waar je op dat moment bent. 

Handleiding voor gebruik van de gpx-bestanden met Topo GPS.

1. Op smartphones (mobiele telefoon met meer mogelijkheden) kun je de (gratis) app Topo GPS downloaden in de Appstore (voor iPhone) of Play Store (Google). Installeer deze app op je telefoon.
Als Topo GPS op je smartphone is geïnstalleerd, kun je kaarten kopen. De complete topografische kaart van Nederland kost € 3,99. Er zijn ook van andere landen topografische kaarten te koop. Deze kaart kun je kopen door in het menu van Topo GPS op ‘Kaarten’ te drukken, Dan verschijnt het kaartenscherm. Als de kaart van Nederland al is aangekocht, kun je op ‘Nederland Topografisch drukken’. Als de kaart nog niet is aangekocht, verschijnt er eerst een informatiescherm. Koop in dat geval de kaart.

2. Dan is het tijd om een van de gpx-bestanden te downloaden vanaf de website www.anoda.nl/service-veluwegids. Sla het bestand op je mobiele telefoon op.

3. Om dit lokaal opgeslagen bestand te importeren moet je eerst op de routeknop (pijlsymbool rechtsonder) op het dashboard drukken om het scherm ‘routes’ te openen. Vervolgens druk je op ‘+’. Het scherm ‘Routes importeren’ verschijnt. Kies onderin voor de optie ‘importeer bestand’ en zoek het lokaal opgeslagen bestand op. Je kunt ook de complete url van het juiste gpx-bestand invoeren via de optie ‘importeer url’. De inhoud van het gpx-bestand zal op de kaart van Nederland worden getoond.

4. Tip: tijdens het wandelen is het handig om schermrotatie uit te zetten, zodat de kaart tijdens het wandelen steeds op dezelfde wijze wordt getoond.

5. Wil je weten waar je precies bent? Druk op de positiemarkersymbool (linksonder). De kaart geeft met een marker aan waar je bent en tevens wordt de kaart gecentreerd.

6. Wil je de route opnemen tijdens het wandelen? Dat kan door op de routeknop (pijlsymbool rechtsonder) op het dashboard te drukken. Op het scherm ’Routes’ staat onderin ‘neem route op’.

Op https://www.topo-gps.com/nl/manual/ is een complete handleiding voor Topo GPS te downloaden.

Op dit moment zijn er nog geen routewijzigingen. Je gids is nog steeds actueel!

Winkelwagen

Cart is empty

0